Köp tvillingvagn på nätet!

Begagnad tvillingvagn

Att tänka på vid köp av begagnad barnvagn.

Ta reda på om det finns garanti kvar. Oftast följer garantin med första köparen men det kan vara så att du som andrahandsköpare kan ta över den. (Finns kvitto kvar så ser man garantitiden på det. Annars kan man ringa affären där vagnen köptes.)

Billiga tvillingvagnar online

Testa att barnvagnen rullar som den ska. Den ska rulla rakt. Hjulen ska inte vingla. Den ska inte gnissla eller gunga snett när du vickar på den fram och tillbaka. (Gör den det kan den ha fått sig en smäll.) Gnisslar den kan du använda silikonspray eller 5-56 (sprayolja).

Testa att fälla ihop och upp vagnen några gånger.

Testa att plocka av och sätta dit sittdel och liggdel.

Testa att plocka av och sätta dit hjulen. Dessa saker ska vara smidiga för det är sådant man gör relativt ofta. Det är också sådant man blir irriterad på ganska snart om man behöver ”fixa och trixa” för att det ska gå.

Bruksanvisning är bra att ha men inte ett måste. Det finns en del att ladda ner från nätet.

Om annonsen på barnvagnen har legat ute ett tag så finns det oftast ett bra läge för att pruta. Risken finns dock att säljaren väljer en annan köpare.

Tips på bra köp- & säljsidor på Internet.

Blocket.se

Familjeliv har en köp och säljsida.

Tradera.com

Om du köper begagnat via Internet behöver du veta att du inte har samma konsumentskydd när du handlar av en privatperson som av ett företag. Mer information om vad som gäller vid köp på nätet hittar du på www.konsumentverket.se.

 

Googleannonser